Saçlarınız Gerçekten Bakımlı mı?

08-02-2021 01:02
Saçlarınız Gerçekten Bakımlı mı?
kemkilikgorsel
Saçlarınız gerçekten bakımlı mı?
Pek çoğumuz saçımızın temiz olmasını bakımlı olmak olarak algılarız. Evet temiz saç bakımlı saçın olmazsa olmazıdır. Ancak yeterli değildir. Hatta bazen temizlerken yapılan hatalar saçın daha da bakımsız olmasına yol açabilir.
Bakımlı saçın özellikleri:
Bakımlı saç temizdir, sağlıklıdır, parlaktır, esnektir, gereğinden fazla dökülmez, düzenli uzar…
Saçın bakımlı olması için ilk şart temiz olması ise o zaman temizleyen ürünlerin yani şampuanın doğru seçilmesi gerekir. Saçınız dökülüyor mu, boyalı mı, çabuk mu yağlanıyor ya da tam tersi fazlı mı kuru? Tüm bunları iyi değerlendirip uygun şampuan seçmek önemlidir. Doğru şampuanı doğru sıklıkta uygulamak da gözden kaçırdığımız detaylardan biri. Yıkama sıklığını doğru ayarlanmazsa saç deriniz kurur, pul pul dökülmeye başlar… Bazen saçın biraz yağlanmasına, saçlı derinin ve saçın vücudun kendi yağı ile yağlanmasına izin vermek gerekir.
Bakımlı saçın bir diğer özelliği parlak olmasıdır. Dış etkenler, beslenme sorunları saçın parlaklığını kaybetsene yol açabilir. Bu durumda özellikle çinkodan zengin, et ve et ürünleri, deniz mahsulleri, kaliteli tahıllar ve yeşil yapraklı sebzelerle karaciğeri beslenmenize eklemeniz uygun olacaktır. Ayrıca Kerassu Kemik İliği Maskesi gibi saçınıza bakım yapan, esneklik ve parlaklık kazandıran ürünleri düzenli olarak kullanabilirsiniz.
Esneklik bakımlı saçın vazgeçilmez özelliklerinden biridir. Bu aynı zamanda saçınızın dış etkenlere karşı dirençli olmasını sağlar. Nem dengesi doğru oranlarda bulunan esnek saç, kolay kolay kırılmaz, koparak dökülmez. Saçınızı kuru iken değil nemliyken taramanız ve şekillendirmeniz önemlidir. Saçın amonyak içeren boyalarla sık sık boyanması, fön ya da düzleştiricilerin sürekli kullanımı saçın esnekliğini kaybetmesine yol açabilir. Bu arada su içmeyi unutmak maalesef kadınların en sık yaptığı hatalardan biri. Vücut ağırlığınıza göre yeterli su miktarını belirlemeyi ve yaz-kış yeterli su içmeyi alışkanlık haline getirdiğinizde saçlarınızın daha esnek ve parlak olduğunu göreceksiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.